• darkblurbg

In Meppel is het leven goed. De combinatie van natuur, groen, ruimte en historie maakt Meppel zo aantrekkelijk. Het is uniek wonen tussen drie natuurgebieden in. De sfeervolle grachten, de pleziervaart en de vele evenementen rond de pleinen maken de stad Meppel sprankelend voor iedereen.

Meppel is op zichzelf al een bezienswaardigheid, maar het oude centrum met karakteristieke straten, grachten, gebouwen en pleinen met terrassen is natuurlijk helemaal prachtig. Meppel vormt het decor voor een gezellige winkelstad met haar vele leuke boetiekjes. De Meppelers zijn gastvrij en vriendelijk. Er heerst over het algemeen een ontspannen sfeer. Het centrum van Meppel bruist en daarnaast is Meppel uniek gelegen tussen natuurgebieden in, waardoor het aantrekkelijk is voor recreanten. De vele evenementen worden gewaardeerd door de eigen inwoners, maar zeker ook door bezoekers.

Alle evenementen die in Meppel georganiseerd worden, zijn te vinden op www.meppel.nl/evenementen. Daar vindt men de evenementenkalender. Daarnaast staan er vanaf half april tot en met december evenementenzuilen verspreid in het centrum van Meppel, waar een evenementenkalender op te vinden is.

Ook kunnen liefhebbers van kunst, cultuur of monumenten kunnen hun hart ophalen in Meppel, door een bezoek te brengen aan bv. het Drukkerijmuseum of Kunsthuis De Secretarie. Een voorstelling in schouwburg Ogterop behoort ook tot de mogelijkheden.